18 Kasım 2016 Cuma

İSVEÇ STOCKHOLM GEZİSİ

İSVEÇİ NASIL GEZDİM STOCKHOLM2

ÖSTERMALM


Östermalm bölgesi Stockholm'un kuzey doğusunda bulunan İstanbul'un nişantaşısını andıran lüks mağazaları ve cafeleri bulunan bölge. Östermalm'den Djurgarden'a da yürüyerek ulaşmak mümkün. 




SKEPPSHOLMEN


Skeppsholmen bölgesinde ise açık hava müzesi olan Moderna müzesini ziyaret edip, national müzesini de görebilirsiniz. Ben National müzesi kapalı olduğu için göremedim. 






MODERNA MUSEET





Stockholm Flea Market: Benim gibi antikaya özellikle yağlı boya tablo, porselen, takı, eski plak ve cd lere merakınız varsa ve eğer Firüzköy antika çarşısını arada bir ziyaret etmeyi seviyorsanız bir pazar günü aniden karşınıza çıkabilir. Kungstragarden metro istasyonunun yukarısında doğru yürüyüp sağa döndüğünüzde ulaşabiliyorsunuz aynı zamanda çiçekçileri ve meyve sebze satanları da bulabilirsiniz.



31 Ekim bilindiği gibi Halloween Day(Cadılar Bayramı)da Stockhom'da bir başka kutlanıyor. Mağazalar çeşit çeşit kostümlerin satıldığı rengarenk hediye eşyalarla dolu. Gece ise sokaklarda yürümek keyifli...Gece 20.00'den sonra alaışveriş merkezleri hariç diğer mağazalar kapalı.





SÖDERMALM

Södermalm bölgesi gamla stanın güneyinde yer alan bohem bölgesi, daha çok göçmenlerin yaşadığı, diğer bölgeleren daha ucuz olan, Slussen'den kuşbakışı Stockholm'u görebileceğiniz, Catherine kilisesini,  ericsson globe'a ulaşabileceğiniz bir bölge.

 Gondelen



Slussen Katarinahissen Gondolen'de Stockholm'u kuşbakışı izlemek müthişti












Catherine Kilisesi: 1695 yılında yapılmış olan eski bir kilise. İçerisinde bulunan pipe organa (kilise orgu)ise hayran kaldım çünkü daha önce böyle devasa kilise orgu görmemiştim.






Ericsson Globe Skyview: Södermalm bölgesi Götgatan caddesinden yukarı doğru yürüdüğünüzde yuvarlak devasa yapı karşılıyor sizi. Skywiew ile stockholmü 20 dakika boyunca gökyüzünden izlemek mümkün. Ama maalesef yaz aylarında açık. 































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder