3 Mart 2017 Cuma

KOCAELİ YUVACIK, AYTEPE GEZİSİ

emekliseyyah

Kocaeli İstanbul'dan haftasonu kaçış rotası olarak günübirlik doğada huzuru bulabileceğiniz yerlerden. Yuvacık İstanbul'dan 1,5 saatte ulaşabileceğiniz, 130kmlik bir yol. E-6 karayolundan şehir merkezine girmeden Kullar yolu üzerinden Yuvacık'a varıyorsunuz. Eğer otobüs ile gitmek isterseniz, Kocaeliye Harem'den kalkan otobüslerle Kocaeline gidip, minibüslerle ulaşmak da mümkün. Yuvacık barajının arkasındaki Servetiye köyünde gizli kalmış cennet. Keşfedilmesi ile birlikte sosyal tesislerde bir çığ gibi büyüyor. Samanlı dağlarının arasında akan dere kenarında yürüyüş yapabileceğiniz, organik kahvaltı çeşitlerinin sunulduğu, doğa severleri çağıran, yeni yeni keşfedilmiş bir mekan. Bizim gittiğimiz sosyal tesisin adı Karaaslan Tesisleri. Dere kenarında kurulu ahşap evlerden oluşuyor. Konaklamalı da kalabileceğiniz bir mekan. 

emekliseyyah
emekliseyyah

emekliseyyah

Bungee jumping yapabileceğiniz, atv kiralayıp dağ, tepe gezebileceğiniz, paintball savaşlarının yapılabileceği, trekking alanlarının bulunduğu, çocuklar için oyun mekanlarının olduğu, kardelenleri ve bir sürü çiçek çeşitliliğini bulabileceğiniz sosyal aktivitelerle dolu bir doğa alanı. Karaaslan tesisleri özellikle haftasonları İstanbul'dan düzenlenen turlarla da dolup taşıyor. Sabah erken saatlerinde gitmeniz ise kalabalıklara yakalanmamak için doğru saatler. 

emekliseyyah

Şömine başında kurulu kahvaltı sofralarında ise köy ekmeğinden, organik bal ve tereyağından, mıhlama, kiremitte peynir kızartmaları, günlük yumurtası ile zengin köy sofralarını ziyaretçilerine sunuyor. Organik olan her gıdaya hasret kalmış İstanbullular için biçilmiş kaftan. Dere kenarından 10km lik treeking alanları ise çok tehlikeli değil. Her yaştan insanın yürüyüş yapabileceği kolay yürüyüş parkurları. Zaten yol üzerinde ise dere kenarında kurulmuş birden fazla tesis ve dinlenme alanları mevcut. Ormanlık alanda ise çam, kayın, gürgen ağaçları ile dolu. Dağların tepelerinde akan şelaleyi görebilirsiniz...

emekliseyyah

emekliseyyah

Seyir tepesine vardıktan sonra fotoğraf çekimi için vadide dinleniyorsunuz. Tabiki dağların üzerindeki sisten fotoğraf çekimi yapabilirseniz:). Parkur üzerinde ise geleneksel tarzda inşa edilmiş karadeniz mimarisinden ahşap evlere ve serenderlere rastlamanız mümkün. Ben ise bu rotada kardelenleri bulmayı amaçlıyordum. Kardelenler ise kendilerini kayalara ve dağ yamaçlarına saklamış çiçekler. Nihayetinde ise fotoğraflayabildim. İşte size muhteşem beyaz kardelen çiçekleri...



emekliseyyah

Samanlı dağlarında bulunan Aytepe  ise denizden 950 metre yükseklikte. Dağların tepelerinde kar ve sis vardı. Hava sıcaklığı ise 5derece civarındaydı. Aytepe dere kanyonu üzerine kayalıkların bulunduğu muhteşem doğa harikası bir tepe.  Kocaeli Belediyesine ait mesire alanları, kamp alanları, yürüyüş alanları bulunmakta.




















emekliseyyah

Aytepe'ye ben Facebook üzerinde kurulu bulunan Seyyahlar grubundaki arkadaşlarımla geldim. Siz de internet üzerinden bu parkurları gezebileceğiniz turlar bulunmakta ancak  ücretleri de değişiklik gösteriyor. Bukla Tur ise aytepeye turlar düzenlemekte, ücreti ise 140TL civarında. Benim masrafım ise sadece 95TL. Karların üzerinde şarap keyfi ise ekstrası oldu. Fezacığıma teşekkür ediyorum, kars gravyer peyniri ve Avanos şarabı için.

emekliseyyah

İstanbul stresini azaltabileceğimiz keyifli gezilerimiz olsun,

Sevgiyle kalın, 

Şule Solak





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder