20 Şubat 2017 Pazartesi

VİYANA EĞLENCE MERKEZİ PRATER

Prater Viyana'nın 2.bölgesinde Leopoldstad da bulunan girişi ücretsiz büyük bir park, yürüyüş, eğlence alanı. Viyana'yı kuşbakışı görmek isteyen gezginler, çocukları ile eğlenmek isteyan aileler için ideal. Akşamları ise konser alanları ile müziği duyabilirsiniz. Paris'te bulunan Disneyland eğlence merkezi ziyaret edilirken, burası nedense bilinmeyen bir eğlence alanı.


İmparator I.Friedrich tarafından 1162 yılında Prater adı ile anılsa da 1766 yılında İmparator II.Joseph tarafından halka açılmış.  Viyana Prater ise 1897 yılında ingiliz mühendis Walter B.Basset tarafından inşa edilmiş. 1944 yılında 2.dünya savaşında Prater bombalarla hasar görüyor ve yanıyor ancak kurtarılan el yapımı figür ve mekanik teçhizatlar kabinlerle birlikte girişte sergileniyor. Her biri 20 sandalye alan 30 kabinden oluşuyor ve 60 metre yüksekliği mevcut. James Bond ve Üçüncü Adam filmleri gibi birçok filmde de mekan sahipliği yapmış. Prater'de cafe restaurant, hediyelik aşya mağazası, dönmedolap çıkışında fotoğraf kabini bulabilirsiniz.

                     Açık alanlarda ayakta atıştırabileceğiniz yiyecek ve içecek standtları mevcut.

Parkta at ile de gezinti yapabilirsiniz.Ben ise hayvanlar üzerinden bu şekilde para kazanılmasına karşı olduğumdan hiçbir şekilde binmiyorum, sirklere de gitmiyorum.  

Prater de 150 den fazla eğlence alanı mevcut. Aquapark, madame tussauds, go-kard, caroussel, minigolf, liliputbahn, apallo12, planetarium, wienner riesenrad bunlardan bazıları


Prater eğlence merkezine U1 ve U2 metro ağı ile ulaşabilirsiniz. Pratersten durağında inmeniz yeterli. Tramway ile S1, S2, S3, S7, ototbüs ile 80A ile ulaşabilirsiniz. Hergün saat 10.00/24.00 de kadar açık. Bilet ücreleri ise yetişkinler için 9,5 euro, çocuklara 4 euro, 15 kişilik grup indirimleri ve paket indirimler de uygulanmakta.

Ben yılbaşı sonrasında gittiğim için kar vardı ve hava yeterince soğuktu.  Bu nedenle fazla gezemedim. Bahar ve yaz aylarında daha çok gezilip, eğlenmek için bir gün ayırmanız yeterli olacaktır. Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

Sevgiyle kalın.

Şule Solak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder